Ø 1 Su bardağı Baldo pirinç
Ø 5 Su bardağı su
Ø Pirinç sirkesi
Ø Tuz
Bu gün
pek çok yemeğin yapımında kullanılan , Japonların ekmek yerine tükettiği Gohan
(bizdeki pilav) yapımını anlatacağım. Öncelikle baldo pirinçlerimizi (yoksa
pilavlık pirinçte olur)5-6 kez yıkıyoruz. Akıttığımız su durulanıp, pirinç
nişastasından arınana kadar yıkamaya devam ediyoruz.
Ardından 1’e ,1.5 ölçüsünde (1 bardak pirince 1.5
su) suyu tencerede kaynatıyoruz. Kaynayan suya
pirinçlerimizi ekliyoruz. Orijinal gohana tuz konulmuyor fakat arzu ederseniz
siz ekleyebilirsiniz. Eğer elinizde var ise 1-2 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
ekleyin. Su kaynadıktan sonra en küçük gözde kısık ateşte üstü kapalı şekilde
pişirmeye bırakın. Yaklaşık 10-15 dakikaya pişecektir. Piştikten sonra kaşıkla
hafifçe karıştırıp havalandırın. Şimdiden afiyet olsun.
ありがとう^^
YanıtlaSilどういたしまして:)
Silありがとう:3
YanıtlaSilどういたしまして:)
Sil