ご飯(Gohan) Japon Pilavı Yapalım!


Ø  1 Su bardağı Baldo pirinç
Ø  5 Su bardağı su
Ø  Pirinç sirkesi
Ø  Tuz


Bu  gün pek çok yemeğin yapımında kullanılan , Japonların ekmek yerine tükettiği Gohan (bizdeki pilav) yapımını anlatacağım. Öncelikle baldo pirinçlerimizi (yoksa pilavlık pirinçte olur)5-6 kez yıkıyoruz. Akıttığımız su durulanıp, pirinç nişastasından arınana kadar yıkamaya devam ediyoruz. Ardından   1’e ,1.5 ölçüsünde (1 bardak pirince 1.5 su)  suyu tencerede kaynatıyoruz.  Kaynayan suya pirinçlerimizi ekliyoruz. Orijinal gohana tuz konulmuyor fakat arzu ederseniz siz ekleyebilirsiniz. Eğer elinizde var ise 1-2 tatlı kaşığı pirinç sirkesi ekleyin. Su kaynadıktan sonra en küçük gözde kısık ateşte üstü kapalı şekilde pişirmeye bırakın. Yaklaşık 10-15 dakikaya pişecektir. Piştikten sonra kaşıkla hafifçe karıştırıp havalandırın. Şimdiden afiyet olsun.


4 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.