焼き飯 (Yakimeshi)Kızarmış Pirinç


Bugün sizleri yapımı biraz uğraştıran ama buna değdi doğrusu diyebileceğiniz lezzetli bir tarif paylaşacağım. 焼き飯 (Yakimeshi) anlam olarak kızarmış pirinç olarak çevirebiliriz. Sebzeli yapılacağı gibi sosisle de yapılabilinir. Malzemeler tamamıyla size kalmış. Hazırsanız başlayalım.


Ø  5-6 tane sosis
Ø  1 büyük soğan
Ø  Sıvı yağ
Ø  2 yumurta
Ø  Karabiber
Ø  Tuz(Arzu ederseniz tuz yerine soya sosu kullanabilirsiniz.)
 

Öncelikle iki yumurtayı ayrı bir tabağa kırıp ,tuz ekleyip çırpıyoruz. Bir tavaya azıcık yağ döküp çırptığımız yumurtaları tavada karıştırarak pişiriyoruz. Pişen yumurtayı ayrı bir tabağa alıp yemeğin ana kısmını yapmaya başlıyoruz. 1 büyük soğanı ince ince kesiyoruz. Yağ koyduğumuz tavada kestiğimiz soğanları iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara önceden kestiğimiz sosisleri ekleyip ara ara karıştırarak iyice pişiriyoruz. Son olarak pişirdiğimiz yumurta ve 1 kase Japon pilavını(Gohan) tavaya döküyoruz.


 İsteğe göre karabiber ve tuz ekliyoruz. (Tuz fazla eklemenize gerek yok. Yemekteki çoğu malzemenin tuzu olduğu için yeterli geliyor) Tüm malzemeler birbiri ile iyicene karışıp piştiğinde tabağa alabilirsiniz. İsterseniz maydanoz ve yeşil soğanla süsleyebilirsiniz. 1 tabak daha olsaydı yerim diyebileceğim bir lezzetti. Herkesin denemesini tavsiye ederim. Eğer siz de sosisi bizim gibi çok sevmiyorsanız 2-3 tane eklemenizi öneririm yada sosis yerine sebze oranını artırabilirsiniz. Mantar havuç ,tavuk koyan tarifler de var. Damak tadınıza göre istediğinizi deneyebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.