Bu gün sizlere Ouroboros'u izleyenlerin
sıklıkla gördüğü Omuraisu tarifini paylaşacağım. Dizide o kadar iştahla
yiyorlardı ki tadını merak edip denedik. Onlar kadar iştahla yemesek de denediğimiz
Japon yemeklerinden en iyisiydi diyebilirim. Omu, Fransızcadaki omelette ; Raisu İngilizcedeki rice dan geliyor. Omletli pilav diyebiliriz sanırım. 1900 yılında Japon mutfağına girmiş. Sadece Japon mutfağında değil, Kore mutfağında da oldukça ünlü. Gelelim tarifimize. Biraz fazla
malzeme gerekiyor ama siz eksiltmeler de yapabilirsiniz. Sizin damak tadınıza ve elinizdeki malzemelere bağlı.
Üstü için Gerekli Malzemeler
Ø
2 Yumurta
Ø
Tuz
Ø
Sıvı yağ
İçi İçin Gerekli Malzemeler
Ø
Yarım
su bardağı haşlanmış bezelye
Ø
200-400 Gram Tavuk göğsü
Ø
3 Yemek kaşığı ketçap
Ø
1 Yeşil biber
Ø
Yarım soğan
Ø
Japon
usulü pilav
Ø
Karabiber
Ø
Tuz
Ø Sıvıyağ
Öncelikle çok az
yağı tavaya alıp önce soğanları, sonra biberleri kavuruyoruz. Kavrulan sebzelere
tavuğu ekliyoruz. Tavuk piştikten sonra sırasıyla haşlanmış bezelye, ketçap, pilav, karabiber,
tuz ekleyip iyicene karıştırıyoruz .
Tüm lezzetler birbirine karıştığında tavayı
ocaktan alabilirsiniz. Gelelim üzerini yapmaya. İki yumurtayı tuzla çırpıp
elekten geçirin. Elekten geçirdiğinizde pürüzsüz bir kıvama ulaşırsınız.
İyice
ısıtılmış ve yağlanmış tavaya karışımı dökün. (Tavanızın boyuta göre yumurta
sayısı değişir. Benimki orta boy bir tavaydı. Küçük bir tava için 1 yumurta
yeterli olabilir.)Yumurtaya pişerken müdahale etmeyin. İnce ve düzgün bir
şekilde pişsin.(Omlet gibi)
Yumurta piştikten sonra harcımızı, pişen yumurtamızın ortasına
koyun. Yumurtanın kenarlarıyla harcımızın üzerini kapayıp bir tabağa ters
çevirerek servis edin. Servis etmeden önce üstünü ketçapla süslemeyi de unutmayın.
Ben
acılı ketçap kullandığım için biraz acı oldu ama acı da ayrı bir tat kattı. Japonya
da salça olmadığı için genelde ketçap kullanılıyor. Ketçapta yemeği tatlı
yapıyor. Salça gibi ağızda acı bir tat bırakmıyor. Tadı oldukça iyiydi. Yumurtayı pek sevmediğim için dış kısmından pek hoşlanmadım. Denenmesi gereken bir tarif. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
NOT: Japon pilavı için 1 su bardağı pirince 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz koyup pişiriyoruz. Eğer evde şehriyesiz pilavınız varsa onu da kullanabilirsiniz. Lezzet konusunda pek bir farkın olacağını düşünmüyorum:)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkürler.:)