春巻きを作りましょう(Harumaki Yapalım!)


  Bu gün sizlere çıtır çıtır sebzeli  Japon böreği  tarifi vereceğim. (haru) bahar,  巻き(maki) ise sarmak anlamına geliyor.  春巻き(Harumaki) kabaca çevirirsek  baharı sarmak diyebiliriz sanırım.:) Adından da anlaşılacağı üzere bahar da yapılan bir yemek.
Malzemelerine gelecek olursak;
Ø  5-6 adet Mantar
Ø  1 paket Tavuk göğsü
Ø  1 adet Havuç
Ø  1 adet Kırmızı biber
Ø  2 adet Yeşil biber
Ø  3 dal Yeşil  soğan
Ø  1 adet Kabak
Ø  Yufka
Ø  1 tatlı kaşığı Soya sosu
Ø  1 diş Sarımsak
Ø  Çay kaşığı Karabiber
Ø  Çay kaşığı  Tuz
Ø  1 çay kaşığı şeker
Ø  Sıvı yağ


Yapılışı;
 Öncelikle tavuklarımızı haşlayıp parçalıyoruz.(Tavuk göğsü olmak zorunda değil. Tavuğun her hangi bir bölgesi de olabilir.) Ardından havuç, kırmızı biber, mantar, yeşil soğan, yeşil biber ve kabağı yıkayıp jülyen şeklinde (ince uzun) kesiyoruz. Tüm sebzeleri bir tencereye alıp soya sosu, tuz, şeker ,karabiber, sarımsak ekleyip güzelce kavuruyoruz. Yufkamızı üçgen şeklinde kesip (üçgen şeklinde satılan yufkaları tercih ederseniz daha kolay olur:) iyice kavrulmuş olan sebzelerimizi azar azar koyup (isteğe göre bol bol da koyabilirsiniz.) sigara böreğinden biraz daha kalın olacak şekilde sarıyoruz. Önceden kızarmaya bıraktığımız yağın içinde, her yeri güzelce pişinceye  kadar kızartıyoruz.

Püf nokta: Kızarttıklarınızı havlu kağıdın üzerine koyarsanız fazla yağını almış olursunuz.:) 春巻き(Harumaki) hazır afiyet olsun.:) Tadı çok lezzetli, özellikle sıcakken tüketmenizi tavsiye ederim. Yeşil soğan ve mantar böreğe çok yakışmış. Türk damak tadına uygun bir tarif mutlaka deneyin derim.
Not: Susam yağı, sake (Japon içkisi), pirinç sirkesi, karides gibi malzemelerle de yapılıyor. Biz tarifi biraz daha kolaylaştırıp Türk damak tadına uygun olanı seçtik.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.