神様はじめました(Kamisama Hajimemashita) Kamisama Oldum




Kamisama , Tanrı hazretleri olarak çevrilse de Japon’ların Tanrı anlayışı bizden farklı olduğundan Kamisama kelimesini pek karşılamıyor. Bu yüzden Kamisamanın  çevirisini yapmadım. Animenin konusuna gelirsek Momozono Nanami sıradan lise öğrencisidir. Bir gün babasının borcu yüzünden alacaklılar tarafından  evinden kapı dışarı edilir.




Ne yapacağını bilemeyen Nanami parkta otururken, köpekten kaçıp ağaca çıkan bir adamla karşılaşır. Adamı köpekten kurtarır ve karşılığında adam, Nanamiyi anlından öper. Nanami'nin kalacak yeri olmadığı için kendi evinde kalabileceğini söyler.



Çaresiz olan kızımız el mahkum söylenen adrese gider. Fakat verilen adreste bir ev değil tapınak vardır. Başını sokacak bir yer bulmasına sevinemeden tapınağın  diğer sakinleriyle karşılaşır. Tapınağın sakinleri hiçte normal değildir ve Nanami’nin gelişini pek hoş karşılamazlar.



Nanami'nin  bilmediği bir şey vardır. Aslında köpekten kaçan adam bir tapınağın yeryüzü Kamisama’sıdır. Öpücükle Kamisama görevini Nanami'e devretmiştir. Nanami bundan sonra ne yapacaktır ve en önemlisi kendini tapınaktaki diğer kişilere sevdirebilecek midir?



Karakterlere  gelecek olursak Momozono Nanami azimli ve güçlü bir lise öğrencisidir. Tek başına ayakta kalmaya çalışır. Erkeklere pek güvenmez ama Tomoe ‘ye gitgide aşık olmaya başlar. Diğer animeler de pek rastlamasak da bu animede, mangaka kız karakterini güçlü çizmiş. Tek başına da günü kurtarabiliyor.



Asıl karakterimiz Tomoe. Sanırım pek çok kişi animeyi Tomoe için izliyor. (Ben de dahil:) Kendisi tapınağın ayakta kalmasını sağlayan tilki ruhudur. Uzun kuyruğu ve sevimli kulakları vardır. İlk başlarda Nanami’yi istemese de ona hizmet etmek zorunda kalır. Evin temizlik ve yemek işleriyle  ilgilenir.



Sık sık Nanami ve Nanami’ye yaklaşmaya çalışan erkeklerle kavga eder. Geçimsiz ve sinirli görünse de her zaman Nanami’nin etrafında olup onu korur. İstediği forma dönüşebilir. Bazen Nanami'nin formuna bürünüp okula  gitmişliği bile var.(Keşke benim yerime de gitse:))



Tapınağın diğer hizmetlileri Onikiri, Kotetsu. Onikiri kız Kotetsu ise erkek Yokaidir. Diğer bir deyişle efsanevi yaratık diyebiliriz. Evin işlerinde Tomoe’ye yardım ederler ve her zaman Nanami’yi desteklerler. Yüzlerinde maskeyle dolaşırlar. Maskelerinin altında hoş bir yüzleri olmadığı söylenir. Sevimli ve cana yakın Yokaidırlar.



Mizuki. Tapınağa sonradan gelmiştir. Yonomori Tapınağı'nın yılan koruyucusudur. Bir gün okulda yılan formundayken  Nanami tarafından kurtarılır. Nanami’nin koluna nişanlanma izi  bırakır. Nanami'yi takip ederek onu kendi tapınağına kaçırır. Daha sonraki bölümlerde Mizuki, Nanami’ye hizmet etmeye başlar.



Kurama Shinjirou. Kendisi Tengu Yokaidir. Yani yarı insan yarı kargadır. İstediği zaman kanatlarını  çıkarabilir. Nanami’nin sınıf arkadaşıdır. Aynı zamanda da kızlar arasında çok popüler olan bir idoldür. İlk başlarda Nanami’nin Kamisama gücünü almak için yakınlaşsa da daha sonraları bu istediğinden vazgeçip Nanami’yle arkadaş olmuş, her zaman  yardımına koşmuştur. Nanami’ye yakınlığı yüzünden Tomoe ile anlaşamamaktadır. Kibirli ve kendini beğenmiştir.



Daha pek çok karakter animeye giriyor bu yüzden hepsine değinmiyorum. Çok eğlenceli bir animeydi. Romantik komedi sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir anime. Tomoe ile Nanami’nin kavgaları en çok güldüğüm kısımdı. Sonunu mutlu sona bağlasalar da havada kalan çok şey vardı. 3. sezon gelmeliydi fakat 2 sezon ve 5 özel bölüm ile final yaptı.  Bittiğinde arkasından uzunca üzüldüm. En sevdiğim animeydi. Üniversite tezimi bile bu anime üzerine yazdım artık siz düşünün.  :)



 Animeyi dikkatlice izlerseniz Japon mitolojisi hakkında da pek çok şey öğrenebilirsiniz. Japonya’nın 7 büyük Kamisama’sından şeytanlara ve değişik Yokailara rastlayabilirsiniz. Japon kültürünü öğrenmede faydalı olacağını düşünüyorum. Mangası da mevcut fakat Türkçe çevirisi henüz güncele gelememiş.



                                                        

Animeyi izlemek için Buraya Tıklayınız.

Mangasını okumak için Buraya Tıklayınız.



                                                        

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.