Japonca Akıllı Telefon Oyun Tavsiyesi 1


好きになったら負け (Sukini nattara make) \Eğer Seviyorsan Kaybedersin Simülasyon Oyun Önerisi


Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Japonca mesajlaşacak arkadaş arayıp bulamayan arkadaşlar için  android oyununu tanıtacağım.


好きになったら負け (Sukini nattara make)''Eğer Seviyorsan Kaybedersin'' ismindeki oyunumuz mesajlaşma uygulaması ancak karakterler gerçek değil.


Oyuna başlamadan önce adınızı ve soyadınızı yazıyorsunuz. Mesajlaşma esnasında size yazdığınız isminizle hitap ediyorlar. Bu da uygulamayı daha gerçekçi yapıyor. (Hatta hayvanına soy adınızı veren karakterler bile var.) Daha sonra sizden karakterlerden birini seçmeniz isteniyor. Sadece ilk kişiyi siz seçebiliyorsunuz diğer karakterlerle konuşabilmek için onların yazmasını beklemeniz gerekiyor ancak bir kaç kişiyle konuştuğunuzda diğerlerinden de mesaj gelmeye başlıyor. Her karakterin kendine göre bir hikayesi ve özelliği var.


Örneğin birinin peşinde borçlarından dolayı kötü adamlar takılmış, bir diğeri intihar etmek istiyor. Hepsi sorunlu kişiler değil tabi ki. Ödevi için yardım isteyen veya kedisine bakmanı rica eden kişiler de var. Size üç seçenek sunuluyor ve bunlardan birini seçmeniz gerekiyor. İçlerinden biri kötü, biri iyi ve bir diğeri de mükemmel cevap. Oyuna başladığınızda kalbinizin seviyesi 50 ile başlıyor. Verdiğiniz cevaba göre bu seviye düşüyor veya artıyor.


Oyun 100 yaptığınızda bitmiyor. Belli bir hikaye var ve hikaye bittiğinde oyunda bitiyor. Verdiğiniz yanıtlara ve aldığınız puana göre sondaki hikaye de değişiyor. Her karakterin 5 sonu var. Amaç 5 sona da ulaşabilmek. Her hikaye bittiğinde kalbin bir parçası doluyor. Cevaplar en geç 7 dk sonra geliyor. Eğer hızlandırmak istiyorsanız kalbe tıklayarak hızlandırabiliyorsunuz. Bir de unutmadan eğer cevaplar arasında 好き(suki) seçeneği geldiğinde seçerseniz oyun bitiyor. Bu yüzden oyunun ismi 好きになったら負け (Sukini nattara make) ''Eğer Seviyorsan Kaybedersin.'' Başta sevdiğinizi itiraf ettiğinizde bir anda karakterin kötü kişiliği ortaya çıkıyor ve sizi kale almıyor. (Bazen iyi yanıtlar geldiği de oluyor.)


Bunun dışında Line kısmında karakterlerin bıraktıkları durum mesajlarını takip edebilirsiniz. En güzel kısmı ise oyunun tamamen ücretsiz olması. Arada reklamlar çıksa da çok rahatsız edici değiller. Eğer Japonca'nız yeterli seviyede değilse oynamanız biraz zor olabilir. Çok fazla kanji kullanılıyor. Bu yüzden öğrenci olan veya yaşı küçük karakterler seçin. Kullandıkları dil daha kolay olacaktır. Oynarken google çevirinin el yazısı özelliğini kullanarak çeviri yapabilirsiniz. Bunun dışında doğru cevapların paylaşıldığı bir sitenin adresini de aşağıda paylaşıyorum.



Önce diyalogları çevirip sonrada oynayabilirsiniz. Bu oyun sayesinde hem gramerlerin kullanımını görmüş olursunuz hem de farklı konular hakkında yeni kelimeler öğrenmiş olursunuz. Sıkılsanız bile bir kaç saatinizi ayırırsanız faydasını göreceksinizdir. Oyunun bir ve ikisi ve farklı fonksiyonları mevcut. İstediğinizi seçip oynayabilirsiniz. Herkese iyi eğlenceler diliyorum.

好きになったら負け Cevapların olduğu siteye gitmek için Buraya tıklayın.
好きになったら負け2 Cevapların olduğu siteye gitmek için Buraya tıklayın.
返答一覧(Hentō ichiran) yazan kısımdan karakterinizi seçerek yanıt listesine ulaşabiliriz.
                             
好きになったら負け Oyunu indirmek için Buraya tıklayınız.
好きになったら負け2 Oyunu indirmek için Buraya tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.