Anime Anahtarlık Yapımı


 Merhaba arkadaşlar! Bugün tatilde yapacak bir uğraş arayanlar için güzel bir tavsiyem var. Birlikte sevdiğimiz karakterlerin anahtarlığı yapabiliriz. İsterseniz anahtarlık olarak isterseniz çanta süsü olarak kullanabilirsiniz. Çok fazla bir malzeme gerekmiyor. Hazırsanız malzemelere geçebiliriz.

➤Renkli resim
➤Şeffaf Plastik
➤Anahtarlık halkası zincirli
➤Kalın Karton
➤Yapıştırıcı
➤Yağlı Kağıt
➤Ütü
➤Makas
➤Delgeç
➤Boncuk(isteğe bağlı)
➤Küpe iğnesi(isteğe bağlı)
➤Tutkal(isteğe bağlı)

İstediğimiz resmin çıktısını alıyoruz. Resmin kenarlarından keserek kalın bir kartona yapıştırıyoruz. Kartona yapıştırmazsak çok çabuk kırılıp bükülebilir. (Kartonun çok kalın olmamasına dikkat edin. Yoksa plastiğinden çabuk ayrılır.) Daha sonra şeffaf plastiği resimden biraz daha büyük kesiyoruz. Plastik olarak deneme kitapçıklarının konulduğu plastiği kullandım. Sizin de elinizde böyle bir şey varsa kullanabilirsiniz. (Kalın plastikten yaparsanız daha güzel durur. Telli dosyada kullana bilirsiniz ama telli dosya ile çok güzel olmuyor bizden söylemesi.) Yağlı kağıdın içine koyarak buharsız ütüyle ütülüyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken noktalardan biri de resmi arka yüzünden ütülememiz gerektiği. Resim olan yüzünden ütülerseniz resmin rengi biraz soluyor. Ayrıca mutlaka yağlı kağıt kullanın. Plastik eriyip ütüye yapışabilir. (Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız ütünüz sıcakken temizleyin. Kuruduğunda hiç çıkmayacaktır.) Ütüyü resmin kenarlarına bastırarak kenarların eriyerek birbirine yapışmasını sağlayın. Üstüne kalın bir şey koyup biraz soğumasını bekleyin.


Daha sonra yağlı kağıttan çıkararak delgeçle delik açın. İster kendi anahtarlığınıza takın isterseniz hobi dükkanlarında satılan zincirli anahtarlık halkaları alarak yeni bir anahtarlık yapın. Ben ütü ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız boncukta kullanabilirsiniz. Geniş yüzeyli boncuklarınız varsa resmi boncuğun üstüne yapıştırın. Zarar görmemesi için üzerinden tutkalla geçin. Daha sonra küpe yapımında kullanılan küpe iğnesi ile (bir ucu yuvarlak olan düz demir çubuk) anahtarlığa bağlayın. Anahtarlığınız hazır. Umarım beğenir ve denersiniz. Eğer yaparsanız resimlerini bizimle paylaşmayı unutmayın. Herkese iyi tatiller diliyorum.:)

2 yorum:

  1. NEDEN BÖYLE MÜKEMMEL SİTELERİ HEP KIRK YIL SONRA GÖRÜYORUM!!! :(((( ŞİMDİ BÜTÜN İNTERNETİMİ BURAYA HARCAYACAĞIM :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz.:)

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.