月刊少女野崎くん (Gekkan Shoujo Nozaki-kun )Aylık kız Dergisi Nozakikun


Bölüm sayısı: 12+4 özel bölüm
Tür: Okul, Romantik, Komedi
Yavaş yavaş okullar tatile girerken şöyle biraz gülelim, tatilin tadını çıkaralım diyenler için eğlenceli bir anime tanıtmaya  karar verdim. Gekkan; aylık yayın, shoujo ise genç kız demek. Aynı zaman da genç kızlar için çizilen romantik manga veya anime türlerine de shoujo denir. Konumuza gelecek olursak;


Sakura Chiyo, okul arkadaşı  Umetarou Nozaki'ye aşık olur ve bir gün aşkını itiraf etmeye karar verir. Fakat ''benimle çık yerine '' [付き合ってください(Tsukiatte kudasai.)] ''her zaman hayranınızdım.''  [ずっとファンでした (zutto fan deshita.)] der. Baş karakterimiz bir Shoujo manga çizeridir. Sakura’nın, çizdiği manganın hayranı olduğunu düşünüp ona imzasını verir ve evde mangalarını renklendirmeye yardım etmesi için davet eder. Maceramız bu şekilde başlamış olur.


Chiyo Sakura
Neşeli ve heyecanlı bir kızdır. Nozaki’ye aşkını itiraf eder fakat yanlış anlaşılır ve kendisini Nozaki’ye manga çizimlerinde yardım ederken bulur.


Umetarou Nozaki  
Romantik mangalar yazsa da romantizmden bir haberdir. Sakura’nın duygularını anlamadığı gibi etrafındaki olaylara da dikkat etmemektedir. Zamanının çoğunu çizdiği mangaya fikir bulmaya harcamaktadır. Arkadaşlarına manga çizeri olduğunu söylemiş fakat kimse inanmamıştır. Çünkü oldukça sert bir görünümü sahiptir ve tabiri yerindeyse tam bir odundur.:)


Mikoto Mikoshiba
Nozaki’nin asistanı olmakla birlikte sınıf arkadaşıdır. Genç kızların dikkatini çekmek için havalı sözler söyler fakat bir kaç dakika sonra söylediği sözlerden utanıp kızarmaya başlar. Nozaki’nin mangasında ki kız karakter Mikoto’dan esinlenerek çizilmiştir. Mikoto manga çizimi konusunda iyi olmasa da arka planı süsleme kısmında oldukça yeteneklidir.


Yuzuki Seo
Sakura’nın arkadaşıdır. İnsanları kolayca rahatsız eder fakat bunun farkına bile varmaz. Örneğin aniden yanınıza gelip çok kilo aldığınız hakkında ileri geri konuşabilir ve üzüldüğünüzde bunun sebebini anlamaz. Oldukça güçlü bir karakterdir. Bu yüzden kendisinden pek çok konuda yardım isterler.


Yuu Kashima
Mikoto’nun arkadaşıdır. Kız olmasına rağmen okulda prens olarak çağrılır çünkü erkek güzelliğine sahiptir. Kızlar arasından oldukça popülerdir. 


Drama kulübünün üyesidir. Etrafını çeviren kızlar yüzünden kulüp toplantılarına hep geç kaldığı için Hori tarafından her seferinde sürüklenelerek götürülür.


Masayuki Hori
Drama kulübünün başkanıdır.Boyunun kısa olması sebebiyle sahne arkasında rol alır. Kashima’ya karşı oldukça serttir. Kashima işleri bozduğunda ya da geciktiğinde onu evire çevire döver. Nozaki ‘ye mangasında yardım eden diğer karakterlerden biridir.


Hirotaka Wakamatsu
Nozaki’nin arkadaşıdır. Mangada Nozaki’ye yardım ekibine dahil olur. Uyku problemi vardır. Sadece okulun koro kulübündeki  Lorelei lakaplı bir kızın şarkısı ile uyuyabilmektedir. Daha sonra sesin gerçek sahibini öğrendiğinde oldukça şaşıracaktır.



Oldukça eğlenceli bir animeydi şimdi yazarken bile tekrar izlemeye karar verdim. Nozaki'nin mangasını yazmak için girdiği kılıklara ve aşk doktoru gibi etrafındakilere verdiği tavsiyelere oldukça güldüm. Siz de birazcık güleyim diyorsanız sakin kaçırmayın derim.


Unutmadan bu animemizin de mangası mevcut ama bana animesi kadar komik gelmedi. Yine de bakmak isterseniz Türkçe'ye  de çevrilmiş ve çevirisi devam ediyor. Alttaki linklerden animesini izleyebilir ya da mangasını okuyabilirsiniz .İyi seyirler.

              

Animeyi İzlemek için Buraya Tıklayınız.
Mangasını okumak için Buraya Tıklayınız.






2 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.