あん(An)Tatlı Fasulye Ezmesi

         
                                            
 Tür:Dram
Yayın Yılı:2015
Merhaba arkadaşlar  bugün sizlere izlediğim ve çok beğendiğim bir filmi anlatacağım.Çok yavaş ilerleyen bir film olsa da sizlere farklı bir bakış açısı kazandıracağını düşünüyorum.Film Türkçe'ye ''Umudun Tarifi''olarak çevrilmiş ancak gerçek ismi ''Tatlı Fasulye Ezmesi'' dir. Filmin kahramanı Sentaro sakura çiçeklerine bakan küçük dorayaki dükkanının sahibidir.Ancak dorayaki kurabiyelerinin içine koyduğu ankoyu yapmakta başarılı değildir.Bu yüzden hazır anko kullanmaktadır.Bir gün Tokue adında yaşlı bir kadın dükkanında çalışmak için çok ısrarcı olur.İlk başlarda bu işe razı olmayan Sentaro,Tokue'nin ankosunu yediğinde fikrini değiştirir. Tokue'nin ankoları çok lezzetlidir ve bu sayede dükkan müşterileri ile dolup taşmaya başlar.Ancak bir süre sonra Tokue'nin cüzam olduğuyla ilgili dedikodular yayılmaya başlar ve işler karışır.


Filmde çok fazla bir olay olmuyor.Ancak filmi izleyenler iyi bir anko nasıl yapılır öğrenebilirler.;)Cüzam hastalığı hakkında da farkındalık yaratıyor.Gelişmiş ülkelerde hemen hemen hiç görülmese de gelişmemiş ülkelerde hastalık görülmeye devam etmektedir.Bu film sayesinde  dünyadaki cüzam hastalığına muzdarip olan kişilerle az da olsa empati kurmamızı sağlıyor.


Bilmeyenler için cüzam bulaşıcı bir hastalıktır.Yüzde deformeye sebep olduğundan hasta kişiler, insanlar içinde yaşayamazlar.Genelde böyle kişiler kırsal kesimlerde yaşarlar.Cüzam hastaları devlet tarafından kayıt altına alınır.Türkiye'de yaklaşık 2605 cüzam hastası olduğu bilinmektedir.Japonya'da ise yaşayan 2717 kişi bulunmaktadır ancak günümüzde Japonya'da hemen hemen hiç görülmemektedir.1996 yılına kadar Japonya'da cüzam hastaları insanlardan izole edilmiş ve kamplarda ölünceye kadar yaşamaya zorlanmıştır.Daha sonra bu yasa  kaldırılmış ve cüzam hastalarına tazminat ödenmiştir.
   

Anko kırmızı fasulyeden yapılan hafif tatlı bir ezmedir.Pan keklerin içine sürülerek yapılan tatlıya ise dorayaki kurabiyesi denir.Doreomonu izleyenler dorayaki kurabiyesini hatırlayacaktır.;) 

Umarım sizde benim gibi seversiniz.Herkese iyi seyirler:)İzlerseniz yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.



1 yorum:

  1. Sanki kuran okudum bu filmi izlerken okadar kuranı bir hikaye islenmis

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.