オムライス(Omuraisu) Omletli Pilav Yapalım!


Bu gün sizlere Ouroboros'u izleyenlerin sıklıkla gördüğü Omuraisu tarifini paylaşacağım. Dizide o kadar iştahla yiyorlardı ki tadını merak edip denedik. Onlar kadar iştahla yemesek de denediğimiz Japon yemeklerinden en iyisiydi diyebilirim. Omu, Fransızcadaki  omelette ; Raisu İngilizcedeki rice dan geliyor. Omletli pilav diyebiliriz sanırım. 1900 yılında Japon mutfağına girmiş. Sadece Japon mutfağında değil, Kore mutfağında da oldukça ünlü. Gelelim tarifimize. Biraz fazla malzeme gerekiyor ama siz eksiltmeler de yapabilirsiniz. Sizin damak tadınıza ve  elinizdeki malzemelere bağlı.


    Üstü için Gerekli Malzemeler
Ø  2 Yumurta
Ø  Tuz
Ø  Sıvı yağ
İçi İçin Gerekli Malzemeler
Ø  Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
Ø  200-400 Gram Tavuk göğsü
Ø  3 Yemek kaşığı ketçap
Ø  1 Yeşil biber
Ø  Yarım soğan
Ø  Japon usulü pilav
Ø  Karabiber
Ø  Tuz
Ø  Sıvıyağ


Öncelikle çok az yağı tavaya alıp önce  soğanları, sonra biberleri kavuruyoruz. Kavrulan sebzelere tavuğu ekliyoruz. Tavuk piştikten sonra sırasıyla haşlanmış bezelye, ketçap, pilav, karabiber, tuz ekleyip iyicene karıştırıyoruz . 


Tüm lezzetler birbirine karıştığında tavayı ocaktan alabilirsiniz. Gelelim üzerini yapmaya. İki yumurtayı tuzla çırpıp elekten geçirin. Elekten geçirdiğinizde pürüzsüz bir kıvama ulaşırsınız. 


İyice ısıtılmış ve yağlanmış tavaya karışımı dökün. (Tavanızın boyuta göre yumurta sayısı değişir. Benimki orta boy bir tavaydı. Küçük bir tava için 1 yumurta yeterli olabilir.)Yumurtaya pişerken müdahale etmeyin. İnce ve düzgün bir şekilde pişsin.(Omlet gibi)


 Yumurta piştikten sonra harcımızı, pişen yumurtamızın ortasına koyun. Yumurtanın kenarlarıyla harcımızın üzerini kapayıp bir tabağa ters çevirerek servis edin. Servis etmeden önce üstünü ketçapla süslemeyi de unutmayın. 


Ben acılı ketçap kullandığım için biraz acı oldu ama acı da ayrı bir tat kattı. Japonya da salça olmadığı için genelde ketçap kullanılıyor. Ketçapta yemeği tatlı yapıyor. Salça gibi ağızda acı bir tat bırakmıyor. Tadı oldukça iyiydi. Yumurtayı pek sevmediğim için dış kısmından pek hoşlanmadım. Denenmesi gereken bir tarif. Yapanlara şimdiden afiyet olsun. 

NOT: Japon pilavı için 1 su bardağı pirince 2 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz koyup pişiriyoruz. Eğer evde şehriyesiz pilavınız varsa onu da kullanabilirsiniz. Lezzet konusunda pek bir farkın olacağını düşünmüyorum:)



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.