Kahvaltıda Yumurtalı Noddle Yapalım!



Bu gün sizlerle lezzetli bir noodle tarifi paylaşacağım. Eminim siz de denediğinizde memnun kalacaksınız. Ucuz ve oldukça kolay bulunan  malzemeler  kullanarak yapıldığı için siz de deneyebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım:)

Malzemeler

 1 Paket noodle (Kişi sayısına  göre 2 pakette yapabilirsiniz.)
1 Adet yumurta


Gelelim yapılışına;

 Öncelikle noodlerimizi üzerinde yazan ölçülere göre suda haşlayalım. (İçinden çıkan baharatı haşlanma esnasında kullanmayın. Onu daha sonra yumurtayla ekleyeceğiz.) Daha sonra haşlanan noodlenın suyunu süzüp hafif soğumaya bırakalım. Ilıklaşınca bir yumurta kırıp noodle paketinden çıkan baharatı, isteğe göre acısını ekleyin. (Ben İndomie kullandım. Siz farklı markaları da deneyebilirsiniz.)



 Isınmış teflon tavaya çok az yağ sürüp, hazırladığımız yumurtalı noddleyi tavaya serin. Alt tarafı iyicene kızardığında ters düz edip her iki tarafını kızarıncaya kadar pişirin. Yumurtalı noodlemiz hazır, hepinize afiyet olsun. Sabah kahvaltısında labne peyniriyle çok güzel gidiyor. Yaparsanız, beğenip beğenmediğinizi bizimle paylaşmayı unutmayın:)



Not: Yapışmaz tava kullanın. Aksi takdirde noodle  tavaya yapışabiliyor. Eğer İndomie markalı noodle kullanacaksanız noodle paketinin  içinden (hurma yağı vb.) yağ paketi çıkıyor. Kullanmanızı önermem. Oldukça ağır bir yağ. Noodle tadını çok değiştiriyor. Yumurtayı da sakın noodle sıcakken kırmayın. Yumurta sıcak noodlenin içinde pişeceği için güzel olmuyor. Tavaya İnce olarak sererseniz çıtır çıtır olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.