Okunabilecek Basit Seviye Mangalar


Merhaba arkadaşlar! 
Bugün sizlerle günlük dilde yazılmış Japonca mangaları tanıtacağım. Dili çok ağır olmadığından rahatlıkla okuyabilirsiniz.Zaten manga olduğundan anlamadığınız yerlerde resimlerden yola çıkarak az çok bir şeyler kaparsınız. Bu yüzden gözünüz korkmasın:) Anlamadığınız kelimeler olursa sözlüğe bakmaya üşenmeyin.Emin olun kitap okumak Japonca'nızı çok geliştirecektir.Kitap okudukça hem gramer kurallarının kullanım yerlerini görmüş olursunuz hemde kelime haznenizi geliştirirsiniz.Kazandığınız öz güvenden bahsetmiyorum bile.İsterseniz mangalara geçelim. 

                       
 チーズスイートホーム (Chii Sweet Home)Chii'nin Sevimli Evi
 Daha öce sitede animenin tanıtımını yapmıştık.(Mangasını okumak isteyenler için linkte vermiştik fakat bu konuyada girdiğinden burada tekrar değiniyorum.)Kısaca tekrar konusuna değinecek olursak annesini kaybeden küçük kedi Chii ,evde evcil hayvan beslemesi yasak olan bir aileyle tanışır.Onlarla birlikte yaşamaya başlayan Chii'nin başından geçen olaylar mangada konu edilmektedir.

İndirme linki için buraya tıklayınız.


よつばと!(Yotsuba!)Dört Yapraklı Yonca ile
Yotsuba(Dört Yapraklı Yonca) 5 yaşında ele avuca sığmayan,meraklı ve saf bir kızdır.Babasıyla birlikte köyden şehre taşınırlar ve Ayase ailesiyle komşu olurlar.Salıncak gibi en basit şeyleri bile bilmeyen küçük kız yeni şeyler öğrenirken türlü türlü kazalar ve yanlış anlaşılmalar yaşar. Yotsuba'nın başından geçen olayları konu edinen günlük hayat mangasıdır. İnsanı hiç yormayan çok eğlenceli ve komik bir mangaydı. Okumanızı şiddetle öneririm.Manganın animeside mevcut.
                                                
                           Okumak için buraya tıklayın.                                    
   
  

耳をすませば (Mimi o Sumaseba)Eğer Dikkatli Dinlersen
 Hayao Miyazaki tarafından senaryosu yazılıp ,animeye uyarlanan bir mangadır. Türkçeye ''Yüreğinin Sesi'' olarak çevrilse de  (mimi)kulak,澄ます(sumasu) temizlemek anlamına gelir ve bir deyimdir.Şart formuyla çekimlendiği için ''Eğer dikkatle dinlersen'' anlamına gelir.Konusuna gelecek olursak Shizuku kitap okumayı seven bir kızdır.Yazar olmak gibi bir hayali vardır.Kütüphaneden okumak için sürekli kitap ödünç almaktadır fakat kitapları Seiji Amasawa adında biri ondan önce okumaktadır.Bu kişinin kim olduğu merak edip onun kim olduğu hakkında hayaller kurarken bu kişinin sınıfta sinir olduğu bir çocuk olduğunu öğrenir. Seiji keman dükkanında çıraklık yapmaktadır ve İtalya'da kemanda ustalaşmak istemektedir.İkilinin başından geçen olaylar ve hayallerinden bahsetmektedir.İnsanı sıkmadan ve yormadan ilerleyen bir hikaye.Mangası kanjinin yanında hiragana yazdığı için okuması kolay.Çok zor kelimeler yok.Sözlük yardımıyla rahatlıkla okuyabilirsiniz.
                                           
Okumak için Buraya tıklayın.

              Umarım yazımı beğenmişsinizdir. Sizin için faydalı olmasını umarım.Hepinize iyi okumalar:)                              

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.