铁道 飞虎 (Demiryolu Kaplanları )

                                                           
          Tür:Komedi,Aksiyon
          Yayın Tarihi:2016
  Bu gün sizlere yeni izlediğim bir filmin tanıtımını yapacağım. Çin yapımı olan film Çin'deki Japon sömürgesini ele aldığı için anlatmamın uygun olacağını düşündüm.Filmin çoğunluğu Çince olsa da yer yer Japonca da kullanılmış. Baş rollerinde Jackie Chan ve oğlu Jaycee Chan'nin rol aldığı film oldukça eğlendirdi. Gelelim konusuna.  


   Japonya 1941 yılında Doğu Asya'daki sömürge bölgelerini genişletme politikası sürdürüyordu. Çin'deki pek çok yeri ele geçirmiş  ve Doğu Çin'deki Tianjin'den Nanjing'e giden demiryolunu Japon askerleri tarafından denetim altına almıştı. Demir yolu işçilerinden oluşan  bir grup  özgürlük savaşçısı, trenlere saldırıp fakir Çin halkı için erzak yağmalıyor ve Japon askerlerini silahsız olarak alt ediyorlardı.


  Bu özgürlük savaşçıları, kendilerine ''demiryolu kaplanları'' olarak adlandırıyor ve savaştıkları yerlerde işaret olarak kanatlı kaplan resmi çiziyorlardı.(Çizmeye çalışıyorlar desek daha doğru olur çünkü çizdikleri resimlerin kaplanla pek ilgisi yok gibi:)Daha sonra bu grup daha büyük bir amaç için bir araya geliyor. 


 Oldukça eğlenceli ve aksiyonu bol bir filmdi. Filmde Japon askerleri korkak ve beceriksiz olarak lanse edilmiş diğer taraftan Çin askerleri ise kahraman olarak gösterilmiş. Harakiriden Japon diline kadar pek çok şeyle alay edildiğini hissettim. Filmde çoğu kişinin yakını bir Japon tarafından katledildiği belirtilmiş.Filmde doğruluk payı olsa da taraflı ve fazla abartılı olduğunu düşünüyorum.  


 Japon tarihini farklı kaynaklardan öğrenme adına güzel bir film . Bazı aksiyon sahnelerinde yapmacıklık belli olsa da oyuncu kadrosu  oldukça güçlüydü. Özellikle de  Jackie Chan hayranı iseniz mutlaka izlemelisiniz. Benim favorim keskin nişancı görevindeki Kai Wangdı.


  Gruba sonradan katılsa da oldukça faydalı ve güçlü bir karakterdi. Filmin sonunda öğretmen rolündeki Andy Lau filmin devam serisinin geleceğinin sinyallerini verdi. Ne diyelim merakla bekliyoruz.


Filmi izlemek için Buraya Tıklayınız.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.