信長協奏曲 (Nobunaga kyōsōkyoku) Nobunaga Concerto


        

 Tür: Komedi Tarih, Fantastik, Dram
Shun Oguri'nin başarılı dizilerinden bir tanesi. Konusu; Saburo , günümüz Japonya'sında normal bir öğrencidir. Bir gün, yüksek bir yerden düşer ve kendisini 1549 yılı  Sengoku zamanında bulur. Gözlerini açtığında kendisine çok benzeyen biriyle karşılaşır. Bu kişi Oda Nobunaga dan başkası değildir.(Japon Savaşçısı Şoğundur.)




Oda Nobunaga, fiziksel olarak  çok güçsüzdür. Bu yüzden kendine benzeyen bu kişiyi görünce kılıcını ona verir ve kendisinin yerine geçmesini ister. Sabura, Oda Nobunaga' nın yerine geçer. İlk başlarda geçmişe döndüğünü anlamaz fakat anladığında verdiği karardan geri dönemez.




Kendi zamanına dönemeyen Saburo parçalanmış Japonya'yı bir araya getirip modern zamandaki barışı, savaş dönemi Japonya'sına getirmeye karar verir. 




Sabura eski zaman Japonya'sına Noel gibi değişik alışkanlıkları da yaşatmaya çalışır.




Aynı zamanda Nobunaga'nın eşi ve kız kardeşi ile de ilgilenir. İlerleyen bölümlerde kendi gibi zaman yolcularıyla da karşılaşır.




Çok tatlı bir filmdi. Bir kaç yerinde pek de hoş olmayan yerleri vardı ama genel itibari ile eğlenceliydi. Animeden uyarlanmış bir dizi. 2 sezon çekilmiş ve final bölümü için filmi vardır.


 

 İzlenmesi gereken eğlenceli Japon dizilerinden biri. Aynı zamanda tarihte yaşanmış olayların bazılarına değindiğinden Japon tarihini öğrenme adına da faydalı olacaktır.



Animeyi izlemek için Buraya Tıklayınız.




                                                                     


2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Maalesef biz bu linki paylaştığımızda yeppuda sitesi vardı ancak şimdi kapanmış.
      https://dizilost.com/dizi/nobunaga-concerto buradan izleyebilirsiniz.

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.