花より男子 (Hana Yori Dango)

   
                                                 
  Tür: Komedi, Dram, Romantik
Bölüm Sayısı:
  1 sezon 9 Bölüm
  2.sezon 11 Bölüm
  Oyuncu kadrosu:
   Mao Inoue ( Tsukushi Makino)
   Jun Matsumoto ( Tsukasa Domyoji)
Shun Oguri ( Rui Hanazawa)
    Shota Matsuda ( Sojirou Nishikado)
    Tsuyoshi Abe ( Akira Mimasaka)

Dizinin çevirisi her ne kadar '' erkekler çiçeklerden önce gelir ''olarak yapılsa da Hana Yori  Dango ( 花より団子) aslında bir deyimdir . Anlamı '' Dış güzellik önemli değil önemli olan içerik ve özünde olandır.'' Konusu Türk dizilerinde sıkça gördüğümüz fakir kız zengin oğlan arasındaki aşk hikayesidir. Erkek karakterimiz Domyouji çok zengin ve kavgacı bir karakterdir.



Okuduğu okul kendisine aittir ve müthiş lükstür. Domyouji gibi süper zengin arkadaşları Rui, Akira, Soujıro ile  F4 (flowers 4) adında  bir grupları vardır. 



F4 denilen grubumuz okulda terör estirir ve kendine karşı çıkanların dolabına F4 yazılı kırmızı bir kart bırakır. Bu kartı alan kişi okuldaki tüm öğrencilerden zorbalık görür. Baş karakter kızımız Makino fakirdir ve bir şekilde bu okula girer. Arkadaşını korurken, kırmızı kart alır. Makino diğer kırmızı kart alanların aksine savaşmayı tercih eder ve Domyouji'ye savaş açar.


Film bundan sonra Domyouji ve Makino arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Final bölümünden sonra birde yaklaşık 2 saatlik  bir filmi de var. İzlerken kah güleceğiniz kah göz yaşlarınıza hakim olamayacağınız bir dizi. Biz çok beğenerek izledik. Oyuncu kadrosu olsun mekanlar olsun çok kaliteliydi.



Japon dizi hayranlarının kesinlikle kaçırılmaması gereken bir dizi. Ayrıca küçük bir not, bu dizi mangadan uyarlamıştır. Animesi ve farklı ülkeler tarafından yapılmış uyarlamaları da mevcuttur. Örneğin; Çin Tayvan, ABD ve Kore gibi. Kore versiyonun adı da çoğu kişinin izlediği 'Boys Over Flowers'dır. Türkiye'de de ''Güneşi beklerken'' adında uyarlaması yapılmış ancak ana hikayeden tamamen farklıdır.


 Dizide geçen replikler;

➤つくし「ありえないっつーの!」
Tsukushi: Ariena ittsuno! 
Bu mümkün değil!

花沢類「誤解しないでよね。俺、こういうの嫌いなだけなんだ。」
Hanasawa Rui: Gokai shinaide yone. Ore, kōiu no kiraina dakenanda.
(Beni yanlış anlama, sadece bu tür şeyleri sevmiyorum.)

つくし「踏まれても蹴られても、もう負けない。私は雑草のつくしだから。」
Tsukushi: Fuma rete mo kera rete mo, mō makenai. Watashi wa zassō no tsukushidakara.
Ezilsem yada tekmelensem bile artık kaybetmeyeceğim. Çünkü ben yabani otum.







4 yorum:

  1. Filmi ismi ilk saçma gelmişti,"Aslında bir deyimdir, anlamının ' Dış güzellik önemli değil önemli olan içerik ve özünde oğlandır.'açıklamasını tarafınızdan yapılınca aslında isminin saçma olmadığını anlamış bulundum. Teşekkür ederim, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çevirisinin yanlış yapılması beni de rahatsız eden bir durumdu, açıklama getirmeniz çok yerinde olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.