ヤンキー君とメガネちゃん(Yankee-kun to Megane-chan) Yanki Çocuk Ve Gözlük kız


Komedi, Okul,
Bölüm Sayısı:10
Mangadan televizyona uyarlanmış bir dizidir. Konusu Adachi Hana adındaki bir kız, lise hayatından önce bir yankidir (Bizdeki çete lideri diyebiliriz. Yada teyzelerimizi dediği gibi serseri.). Pek çok kötü olaya bulaşmış ve bir kaç nedenden dolayı yankiliği bırakıp normal bir öğrenci olmaya karar vermiştir. Lise hayatı başladığında, saçları yandan örgülü zeki kız rolü oynar ve sınıf başkanı olur.


Shinagawa Daichi ise aslında çok normal bir çocuk olmakla birlikte bir yanlış anlaşılma yüzünden yanki olarak tanınır. Okuldaki herkes ondan korkar ve hiç arkadaşı yoktur.


Ta ki Adachi ile karşılaşıncaya kadar. Adachı, Daichi'nin yakın arkadaşı olur ve onu bir sürü saçma şeyler yapmaya zorlar.


Yer yer sıkıcı sahneleri olsa da genel itibariyle güldüren bir filmdi. Arka plandaki karakterlerde en az başrol oyuncuları kadar komikti Özellikle Daichi'nin ailesi ve Hana 'nın dedesi çok sevimli insanlardı. İzlenmesi gereken bir dizi:)


Filmin ismini de çevirecek olursak ''yankee'' Tükçe'deki serseri çete üyesi  manasına gelir. ''Megane'' ise gözlük demek ''kun'' erkeklerin ismini sonuna eklenen ''chan'' ise kızların ismine eklenen bir ifade çevirdiğimizde ise çete lideri çocuk ve gözlük kız diye biliriz. Dizinin konusunu anlatmaya yetmiş.:)

Dizide Geçen Replikler:

言葉がいつも真実を伝えているとは限りませんよ
Kotoba ga itsumo shinjitsu o tsutaete iru to wa kagirimasen yo
Kelimeler her zaman doğruyu söylemez.

意味のないケンカに勝っても、しょうがない
İminonai kenka ni katte mo, shōganai.
Anlamsız bir kavgayı kazansan bile bir işe yaramaz.

わたしは変われる。わたしは、わたし自身が変える
Watashi wa kawareru. Watashi wa, watashi jishin ga kaeru.

Ben değişeceğim. Ben kendimi değiştiriyorum.

Mangasını okumak için Buraya Tıklayınız.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.