王室教師ハイネ(Ōshitsu Kyōshi Haine)Kraliyet Ailesi Öğretmeni Haine

                                                                   
Türü: Komedi
Bölüm Sayısı:12
Sadece hafta sonu bir oturuşta bitirdiğim, insanı yormadan ve sıkmadan ilerleyen bir animeydi. Benim gibi uzun metrajlı animeleri sevmiyorsanız tam size göre. 12 bölümlük olduğundan bir, iki günde bitirebilirsiniz. Animenin konusu ise şöyle; Glanzreich Krallığı'nda dört prens ve bir veliaht prens bulunuyor. Kral veliaht prensin başına gelebilecek kötü bir durumda başka bir prensi yerine getirebilmek için çocuklarını kendi seçtiği kraliyet öğretmenleri tarafından eğitiyor. Fakat prensler, gelen tüm hocaları saraydan bir şekilde kaçırtmanın yolunu buluyor. Kral son olarak Haine Wittgenstein adında, hakkında kimsenin bilgi sahibi olmadığı bir öğretmeni saraya çağırıyor. Bir yetişkin olmasına rağmen çocuk görüntüsüne sahip Haine, sert mizaçlı biri olsa da prenslere saygıda kusur etmiyor. Prenslerin birbirlerinden farklı sorunları var ve Haine bunları tek tek çözmeye çalışıyor. Bir şekilde preslerin kalbine girmeyi başaran Haine,  geçmişi hakkında bazı şeyleri saklamakta. Haine aslından kim ve geçmişi hakkındaki sır ne?


Kai von Glanzreich  
 Veliaht prensten sonra en büyük kardeş. Dışarıdan çok sert duruyor. Bakışlarıyla insanları korkuttuğundan pek arkadaşı yok. Fakat gösteremese de aslında sevgi dolu ve saf biri. Niyeyse azıcık kendime benzettim;) Ailesini çok seviyor ve Haine sayesinde insanlarla iletişime geçmeyi başarıyor. Yumuşak olan şeylere karşı da bir zaafı var. Anime de kesinlikle en çok beğeneceğiniz karakterlerden biri. En azından benim en sevdiğim karakterdi. Tomoe karakterine benzettiğim için sanırım çok sevdim.


Bruno von Glanzreich
Çok çalışkan ve bilgili biri. İlk baş da Haine'yi testlere tabi tutar. Haine'nin zekası ve yetenekleri üstün gelince  Haine'nhayran kalır ve akıl hocası olarak kabul eder. Kendi halinde sürekli çalışan zararsız bir karakter.
                                                                          

     Leonhard von Glanzreich
Çok saf bir karakter. Çocukluğunda öğretmeniyle kötü şeyler yaşadığı için derslerden ve öğretmenlerden nefret ediyor. Bu yüzden hayatı boyunca hocalardan kaçmış ve bu sayede sporda başarılı olmuş. Fakat hiç eğitim almadığından en basit şeyleri bile bilmiyor. Haine'den ilk başlarda nefret etse de zamanla sevip korkularının üstesinden geliyor.


Licht von Glanzreich 
Kadınlar arasında oldukça popüler biri ve kendisiyle övünmeyi seviyor. Haine'ne en çok zorluk çıkaran penslerden biri. Sarayın dışına çıkıp halkla iletişime giren tek prens.


Viktor von Glanzreich 
Genç yaşta krallığın başına geçmiş Glanzreich'nin kralıdır. Sert biri gibi gözükse de çocuklarına düşkün ve duygusal bir baba. Boyu kadar çocukları olmasına rağmen çok genç gözüküyor.


Eins von Glanzreich  
En büyük prens ve animenin sonunda bir kaç dakika gözüktü. Kardeşlerini saf dışı bırakmak için yardımcısını göndermiş fakat animenin  sonunda yaşanan şeylerden sonra kendi gücüyle tahta geçmeye karar vermiştir. Kral tarafından tahta uygun görülmeyen biri. Ben de bu konuda krala hak veriyorum bence de ikinci prens bu konuma daha uygun;)


Ernst Rosenberg
En büyük prensin yardımcısıdır ve prensleri tahtan uzaklaştırmaya çalışır. Ara ara animede karşımıza çıkan biri fakat işler isteği gibi gitmediğinden   çok bir kötülüğü dokunmaz.


Adele von Glanzreich 
Kralın en küçük çocuğu. Köpeği Shadow ile oyun oynayıp eğlenen sevimli bir kız.


 Büyük abinin animede çok gösterilmemesi biraz tuhaf olsa da güzel bir animeydi. İçinde kötü sahnelerin olmaması da animeyi izlemek için başka bir sebep. Alışmış olduğumuz animeler gibi romantik sahnelere de yer verilmemiş. Sadece erkek karakterlerden oluştuğu için tipik animelerdeki gibi olayı farklı noktalara çekileceğini düşünsem de öyle olmadı. Olaylar sıradan öğretmen öğrenci ilişkisinden öteye geçmedi. Bu da beni baya şaşırttı doğrusu. Vaktiniz olursa mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Şimdiden keyifli seyirler. İzledikten sonra görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.:)

İzlemek için Buraya tıklayın.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.