君の名は(Kimi No Na Wa) Senin Adın


Tür:Dram, Komedi ,Fantastik
Yayım Yılı:2016


Mitsuha, dağlarla çevrili bir köyde yaşamaktadır.Annesini küçük yaşta kaybetmiş ve babası da politika için kızlarını terk etmiştir.Bu yüzden küçük kardeşi ile birlikte ninesiyle yaşamaktadır.Zamanının büyük bir bölümünü bu küçük köyde okula giderek ve ninesi ile  birlikte Şinto tapınağında ayinler düzenleyerek geçirir. Mitsuha, kafesi bile olmayan bu köyden nefret etmekte ve tekrar doğarsa Tokyo ‘da yaşayan yakışıklı bir genç olmayı dilemektedir.


Öbür taraftan Tokyo’da yaşayan Taki,  bir İtalyan restoranın  da part-time çalışan lise öğrencisidir. Vaktini arkadaşlarıyla takılarak ve resim yaparak geçirir.Bir sabah Taki, uyandığında kendisini bir kızın bedeninde bulur. Bunun bir rüya olduğu düşünür ve kıza notlar bırakır.


Bu durum, kız içinde gerçekleşmeye başlar. Hafta içinde bilinmeyen zamanlarda uyandıklarında ruhları yer değiştirmeye başlar.Yaptıkları hareketler bedenindeki kişinin hayatını etkiler. Bir birileriyle , telefonlarına not bırakarak iletişime geçerler ve yapılması yasak kuralları belirlerler.Bu durum bir süre  devam eder ve farkında olmadan bir birilerinin hayatına dahil olmuşlardır.


 İlerleyen zamanlardaTaki ile Mitsuha’nın ruhları yer değiştirmeyi durdurmuştur. Mitsuha ‘yı görmek isteyen Taki aklında kalan yerlerin resimleri çizerek kızın kaldığı köyü araştırmaya başlar. Bulduğunda ise durum daha karışık bir hal alır.


Hayal gücünün sınırlarını zorlayan, soluksuz izlediğim bir filmdi.Filmde geçen manzaralar büyüleyiciydi. Mitsuha'nın sıkıldığı bir köy olsa da benim hayalimdeki bir köydü.Sessiz,sakin, huzurlu bir yerdi.



Açıkçası bazı kısımlarını tam anlayabildiğimi söyleyemem.Bazı yerler tam olarak oturmamış ve çeviride biraz eksik kalmış.Bol ödüllü ve hasılat rekoru kıran bu film müzikleriyle de sizi etkileyecektir.Fantastik ,dram ve komedinin buluştuğu film, anime- film sevenlerin kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum.İyi izlemeler...
İzlemek için Buraya Tıklayınız.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.