Animeli Kitap Ayracı Yapımı


Merhaba arkadaşlar bugün sizlere istediğimiz anime karakterleriyle kitap ayracı yapımını paylaşacağım. Çok basit olduğundan eminim ki sizlerde kolayca yapabilirsiniz. İsterseniz önce malzemeleri görelim.



Malzemeler
➤Resim çıktısı
➤Karton veya mukavva
➤Yapıştırıcı ve koli bandı
➤İsteğe bağlı ataş veya tahta çubuk
➤Renkli bant, renkli kalemler


Öncelikle istediğimiz karakterin resmini, renkli çıktı olarak alıyoruz. İsterseniz bu kendi resminiz veya bir arkadaşınızı resmi de olabilir. Daha sonra resmin etrafını güzelce kesiyoruz.(Mümkün olduğunda az beyaz kısım bırakmaya çalışalım.) Mukavva veya renkli kartona yapıştırıyoruz. Burada dikkat edilecek husus yapıştırıcının çok sulu olmaması. Çok sulu olduğunda resmin boyası akabiliyor. Ayrıca sert karton kullanırsanız kitap ayracı daha sağlam olur ve kolayca eğilip bükülmez. Sağlam olması adına resmin üstünü koli bandıyla bantlıyoruz. Şeffaf yapışkanlı kağıdınız varsa oda olur. İsterseniz mum tabancasıyla arkasına büyük veya küçük ataş yapıştırabilirsiniz. Ataç kullanmak istemezseniz her yerde bulabileceğiniz  tahta çay karıştırma çubuklarını da kullanabilirsiniz. Çubukları renkli bantla bantlayabilir, fosforlu veya keçeli kalemle de boyayabilirsiniz. Arkadaşlarınız için güzel bir hediye olabilir.:)


Ben atacı yapıştırırken resmin alt kısmına yapıştırdım. Böylece resmin bir kısmı dışarıda kalmış oldu. Siz de bu şekilde yapabilirsiniz.


Büyük boy resim çıkartırsanız üstünü delgeçle delip püskül ekleyebilirsiniz. Püskül yapmak için bir kağıda ipi kalınca sarın. Bir ucunu sıkıca iple bağlayın ve diğer ucunun iplerini kesin. Daha sonra başka bir iple kitap ayracına bağlayın. Bu kadar kolay:)
Umarım beğenir ve evde de kendiniz yaparsınız.Herkese şimdiden kolay gelsin. Yaptığınız çalışmaları bizlerle paylaşabilirsiniz. 
Arama motorunda ararken anime isminin yanına chibi yazarsanız çok daha tatlı resimler bulabilirsiniz.;)

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.