どうしてクラゲは骨がない (Doushite kurage va hone ga nai) Niçin Denizanasının Kemikleri Yok?


Yıllar önce denizanasının kemikleri varmış. Bugün ise yok. Neden acaba ?

Deniz altında ejderha kral ve kızı, saraylarında mutlu mesut yaşarmış. Bir gün Ejderha kralın kızı hastalanıp yataklara düşmüş. Ne yaptılarsa iyileşmemiş. Balık doktor, prensesin ilacının yer yüzünde yaşayan maymunun ciğeri olduğunu ancak onunla yapılan ilacı içerse iyileşebileceğini söylemiş.


Kaplumbağa maymunun ciğerini bulmak için gönüllü olmuş. Yakınlarda bir adaya gitmiş. Adada ağacın üstünde oturan bir maymunla karşılaşmış. Kaplumbağa, ’’Maymun kardeş ! Maymun kardeş ! Benimle birlikte ejderha kralın sarayına gelmek ister misin? Çok güzel bir saraydır. Ayrıca bir sürü güzel yemekte var.'' demiş. Yemeği duyan maymun kaplumbağanın teklifini düşünmeden kabul etmiş.


 Kaplumbağanın sırtına atlayıp sarayın önüne gelmişler. Maymun , sarayın önünde kaplumbağanın sırtından inmiş. Kaplumbağa krala haber vermek için saraya girerken, maymun kapının önünde beklemeye koyulmuş. O esnada denizanası, maymunun  yanına gelmiş. ''Maymun kardeş! Maymun kardeş! Çok teşekkürler sayende prensesimiz iyileşecek. Doktorlar maymun kalbinden yapılan ilacın onu iyileştirebileceğini söyledi. Çok teşekkürler.'' demiş.


 Maymun çok şaşırmış ve çok korkmuş. Kaplumbağa yanlarına gelince maymun, ''Kaplumbağa kardeş ben ciğerimi yıkayıp, ağacın üstüne kuruması için asmıştım. Onu alıp gelmeliyim.'' demiş. Kaplumbağa ’’Ne! Bu çok kötü. Öyleyse adaya dönelim.'' demiş ve birlikte geldikleri gibi adaya geri dönmüşler.


Maymun ağacın üstüne çıkmış ve onu bekleyen kaplumbağaya dönerek, ''Sen benim kalbimi istiyorsun değil mi? Kalbim ağacın üstünde değil benim içimde. Kalp yıkanmaz. '' demiş. Kaplumbağa hüzünlü bir şekilde saraya geri dönmek zorunda kalmış. Kralın huzuruna çıkıp denizanasının yaptıklarını bir bir krala anlatmış. Çok sinirlenen kral, adamlarına denizanasının tüm kemikleri kırılasıncaya değin dövdürtmüş. O günden beri denizanasının kemikleri yoktur. Masalın farklı anlatımları da vardır.


Masalın Japoncasında okumak için Buraya Tıklayınız.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.