Atasözleri(Kotowaza) 2


  会うは別れの始め。
あうはわかれのはじめ。
Au wa wakare no hajıme.
Karşılaşma ayrılığın başlangıcıdır.

Her karşılaşma aynı zamanda bir ayrılık anlamına gelir. Karşılaştığımız kişilerle günün birinde ayrılmamız gerektiğinden, karşılaşmalar aslında ayrılığa giden yolda bir başlangıçtır. 


聞いて極楽見て地獄
きいてごくらくみてじごく。
Kiite gokuraku mite jigoku.
Duyunca cennet, görünce cehennem.

Genellikle anlatılanlarla gerçekler arasında büyük bir fark olur. İnsanlar olayları kendilerine göre süsleyerek anlatsa da aslında olan şey anlatıldığı kadar güzel çıkmaz.


火のないところに煙はは立たぬ
ひのないところにけむりはたたぬ。
Hi no nai tokoro ni kemuri wa tatanu.
Ateş olamayan yerden duman çıkmaz.

Gizli yapılan işler er yada geç ortaya çıkar. Her ne kadar saklanmaya çalışılsa da belirtileri kendini gösterir. Etrafta çıkan dedikoduların çıkması için bir sebep mutlaka vardır. Olmayan bir şey için laf söylenmez.


七転び八起。
ななころびやおき。
Nana korobi ya oki.
Yedi kere düşsen de, sekiz kere kalk.

Hayatın inişleri ve çıkışları vardır. İnsan başına gelen başarısızlıklardan dolayı moralini bozmamalıdır. Başarısızlıklarından ders almalı, yeni hedeflere yürümelidir. 


2 yorum:

  1. murat ozaydin6 Eylül 2023 23:37

    Japonya öğrenmeye başladım ve sayfanızı çok beğendim. Emeklerinize sağlık. Ama yakın zamanda bir etkileşim veya paylaşım olmaması beni üzdü. Umarım her şey yolundadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Murat Bey güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.Instagram hesabımıza (@gosukenihon) ve işletmemize (@gosukeshop) ağırlık verdiğimizden blogu biraz boşlamıştık. Sonrasında da blog sürekli arıza verdiğinden siteye geçmeye karar verdik. Şuan da da hosting ve domain işlemlerini tamamladık ancak sitenin temasını kurmakta biraz zorluk yaşıyoruz. Yakında onu da halledersek çok daha kullanışlı ve geniş içerikli bir siteyle sizlerle olacağız. Merak etmeyin her şey yolunda.:). Sitemiz kurulana kadar sosyal medya hesaplarımızdaki bilgilerden yararlanabilirsiniz. Bizi takip etmeye devam edin. Sağlıcakla kalın.:)

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.