N5 Kanji Listesi 1


   
Merhaba arkadaşlar Sizlerle N5  kanji listesini paylaşıyorum. İleriki zamanlarda listeyi pdf dosyası olarak da yükleyeceğim. Kanjiye çalışmaya başlamadan önce on yomi ve kun yominin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Kanji Çin'den geldiği için "on yomi" Çince okunuşu "kun yomi" ise Japonca okunuşudur. Maalesef iki okunuşu da bilmemiz gerekiyor. Genelde kanji tek başınaysa kun yomisi yani Japonca okunuşuyla okunur fakat kesin olarak böyle bir kural yoktur. Örneğin; 1 sayısının kanjisi 一 (ichi)  on yomisiyle okunurken, babanın kanjisi olan 父 (chichi) kun yomisiyle okunur. Fakat hemen gözünüz korkmasın çalıştıkça kolay gelmeye başlayacaktır. Çalışma şekline gelince herkesin kendine göre bir yöntemi vardır. Arkadaşlarım genelde yazarak çalışıyorlar fakat biz genelde kanjilere hikaye uydurma yöntemiyle çalışıyoruz. Her zaman hikaye bulmak zor olsa da akılda kalıcı oluyor. İleri ki yazılarımızda kanji uygulamaları ve  faydaları siteleri de tanıtmayı düşünüyoruz. Sürekli tekrar eder ve alıştırma yaparsanız kanjiler akılda kalacaktır. Unutmayın kanji nankördür. Eğer çalışmayı bırakırsanız anında unutmaya başlarsınız. Pes etmeyin ve tüm gücünüzle çalışın. Bir süre sonra kolay gelmeye başlayacak ve siz de okuya bildiğinizi gördükçe şevke geleceksiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
    がんばって!:)


4 yorum:

  1. N5 ve N4 tam olarak ne oluyor acaba açıklar mısınız? Kanji öğrenmek istiyorum ama N5 ve N4 diye ayırmanızı anlayamadım. Bu arada siteniz gerçekten çok yararlı ve tatlı. Gerçekten çok yardımcı oldunuuz, teşekkürlerr:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.:) N4, N5 Japonca yeterlilik sınavın seviyeleri oluyor.Konuları,kelimeleri ve kanji listesini bu seviyeye uygun olarak paylaşıyoruz. N5 en alt, N1 en üst seviye oluyor. Daha ayrıntılı bilgi, için "Japonca Yeterlik Sınavı (Noryoku Shiken)" yazımızı okuyabilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz...

      Sil
  2. Pardon ama neden okunuşları hiçbir sitede paylaşılmıyor şekle bakıp türkçe mi okuyalım yani? Kusura bakmayın size patladım ama yani allaşkına öğrenmeyi gerçekten istiyorum ama bir allahın kulu mu şu kanjilerin okunuşunu koymaz? Mesela : "--" (Bu iki çizgi birleşik gibi düşünün uzun çizgi koyamadım) ich diye okunuyor ve türkçe bir demek. Ama siz oraya o ich kelimesini yazmazsanız ya biz müneccim miyiz nasıl okuyalım ya... Allah rızası için biri şunların okunuşunu da eklesin sitesine nolur ya......!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba anladığım kadarıyla kelimelere gelen kanjinin nasıl okunduğunu soruyorsunuz. Bir örnekle açıklayayım.一 (ichi) kanjisi tek başına ichi diye okunuyor.Ama farklı kanjilerle birlikte mesela人(hito) kanjisiyle 一人(ひとり/hitori) hito şeklinde, 緒(shou) kanjisiyle birlikte 一緒(issho) iss şeklinde,一寸(choutto) kanjisiyle ちょっと(choutto) şeklinde okunur.Kanjilerin nasıl okunduğuyla ilgili belli bir kural yoktur.Bazı kanjilerin istisnai okunuşları da vardır. Bunları kelimelerde ezberleyerek oturtabilirsiniz.O yüzden her yerde nasıl okunduğuyla ilgili bilgi verilmez. Eğer bir kelime de kanjinin nasıl okunduğunu bilmiyorsanız google traslate japoncaya kelimeyi atarsanız altta okunuşu yazacaktır. Ya da jisho sitesinden kelimedeki okunuşunu bulabilirsiniz. Umarım sorunuza doğru cavap olmuştur.İyi çalışmalar dilerim...:)

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.