İsim+て Yapısı



Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle N4 konusuna giriş yapacağız.Eğer N5 konularını iyice anladıysanız N4 konularına geçebilirsiniz.Çünkü bundan sonraki konularımızı anlayabilmeniz için temel gramer konularına hakim olmanız gerekmekte.Bu yazımızda daha önce öğrendiğimiz (て形) Te formunun başka bir kullanım alanını göreceğiz.Hazırsanız başlayalım!
  
İki durumu da aynı anda yaparken örneğin yazarak ezberliyorum veya şemsiye ile (nin altında) yürüyorum derken bu form kullanılır. (て形) Te formunu biliyorsanız çok basit ve günlük hayatta sıkça kullanılan bir yapıdır.Örnek cümleler üzerinden görecek olursak;

窓を開けて寝ました。
Mado o akete nemashita.
Pencere açık uyudum.(Pencere açık bir şekilde uyudum.)

下の絵を見て答えてください。
Shita no e o mite kotaete kudasai.
Aşağıdaki resme bakarak cevap verin lütfen.(Resme bakıp cevap verin.)

シートベルトをして運転してください。
Shītoberuto o shite unten shite kudasai.
Emniyet kemeri takarak araba sürün lütfen.( Emniyet kemerini kullanın lütfen.)

雨の日はレインコートを着て学校へ行きます。
Ame no hi wa reinkōto o kite gakkō e ikimasu.
Yağmurlu günlerde okula yağmurluk giyerek giderim.(Okula yağmurlukla giderim.)

Gördüğünüz gibi araba kullanırken emniyet kemeri takmak gibi iki durumu da aynı anda gerçekleştiriyorsak bu yapıyı kullanıyoruz. Tek yapmamız gereken fiili (て形) Te formuna çevirmek.


N4 konuları çok fazla olduğundan çoğu konuya kısaca değineceğiz. Anlamadığınız konular olursa yorumlar kısmından sorarak öğrenebilirsiniz.Kaynak kitap olarak TRY!N4 kullanıyorum.Elinde TRY! N4 kitabı olanlar kitap üzerinden takip edebilirler.Herkese iyi çalışmalar dilerim.:)


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.