Japonca Okuma Alıştırması 3

 

カンガルー

(Japoncası)


この動物の名前を知っていますか。「カンガルー」です。オーストラリアに住んでいます。1778年にイギリスのジェームズ・クックは船でオーストラリアへ行きました。そして、初めてこの動物を見ました。クックはオーストラリアの人にこの動物の名前を知りたいと言いました。その人はオーストラリアのことばで「カンガルー(私は知らない)」と言いました。それを聞いて、イギリス人はみんなこの動物の名前は「カンガルー」だと思いました。それから、この動物の名前は「カンガルー」になりました。

Kangarū

(Okunuşu)

Kono doubutsu no namae o shitteimasuka. “Kangarū”desu. Ōsutoraria ni sundeimasu. 1778-Nen ni İgirisu no jēmuzu Kukku wa fune de ōsutoraria e ikimashita. Soshite, hajimete kono dōbutsu o mimashita. Kukku wa ōsutoraria no hito ni kono dōbutsu no namae o shiritai to iimashita. Sono hito wa ōsutoraria no kotoba de `kangarū (watashi wa shiranai)' to iimashita. Sore o kiite, igirisuhito wa minna kono dōbutsu no namae wa `kangarū'da to omoimashita. Sorekara, kono dōbutsu no namae wa `kangarū' ni narimashita.

Kanguru

(Türkçe Çevirisi)

Bu hayvanın ismini biliyor musunuz? “Kanguru”dur. Avustralya’da yaşıyor. 1778 yılında İngiliz James Cook gemiyle Avustralya’ya gitti. Böylece ilk kez bu hayvanı gördü. Cook, Avusturalyalı birine bu hayvanın ismini bilmek istediğini söyledi. Bu kişi, Avusturalya dilinde “kanguru (Bilmiyorum.)” dedi. Bunu duyan İngiliz, herkese bu hayvanın isminin “kanguru” olduğunu düşünüyorum dedi. Bundan sonra, bu hayvanın ismi “kanguru” oldu.



6 yorum:

  1. Gayet bilgilendirici ve ideal zorlukta bir metin olmuş.Böyle paragraflardan daha çok gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Beğenmenize çok sevindik. Vakit buldukça eklemeye çalışırız.:)
      İyi çalışmalar dileriz...

      Sil
  2. Bu metin sadece hiragana alfabesi ile yazılmış değil mi? Hiragana alfabesi öğrenmek için bu metni romajiye çevirmek isiyorum da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Metin 3 alfabe ile(kanji, hiragana ve katagana) yazılmıştır. Sadece hiragana alıştırması yapmak isterseniz Japonca Okuma Alıştırması yazısına bakabilirsiniz. Diğer yazılarımıza da göz gezdirebilirsiniz. İyi çalışmalar dileriz.
      https://nihontotoruko.blogspot.com/2017/06/japonca-okuma-alstrmas.html
      https://nihontotoruko.blogspot.com/2021/01/inu-no-omawarisan-kopek-polis-memuru.html
      https://nihontotoruko.blogspot.com/2020/12/ano-toki-no-oji-kun-o-zamanlar-prens.html

      Sil
    2. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bloğunuz çok kaliteli içeriklere sahip.

      Sil
    3. Rica ederiz. Beğenmenize sevindik.:)

      Sil

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.