Japonca Akıllı Telefon Oyun Tavsiyesi 2


Bugün ‘’Tatil bitiyor. Japonca’ da ilerlemeliyim ama bu sıcakta oturup da ders çalışmak istemiyorum.’’ diyenler için üç tane akıllı telefon  oyunu tanıtacağım. Japonca zorluk seviyelerine göre sıralayacağım. Size uygun olanı indirip bir yandan oyun oynarken bir yandan da Japoncanızı geliştirebilirsiniz.
Hazırsanız ilk oyunumuza gelelim.



なめよん 〜なめこの 脱出ゲーム (Name yon nameko no dasshutsu gēmu )Mantar Kaçış Oyunu
Resimde görüldüğü gibi kısa kısa, birbirinden farklı bölümlerden oluşan  bir zeka oyunu. Ekrana tıklayarak nesneleri topluyorsunuz ve sürükle bırak ile  nesneleri kullanıyorsunuz.


Her oyunun başında sizden istenen yazıyor. Biraz zeka ve taktik oyunu .Bulamadığınız taktirde reklam izleme karşılığında ufak ip uçları alabiliyorsunuz. Yoğun bir Japonca yok bu yüzden  Japonca okuyabilen herkes rahatlıkla oynayabilir.


Çizimleri çok tatlı ve hikayeleri de eğlenceli. Bazı bölümleri anlamak zor olabiliyor. Eğer siz de takılırsanız YouTube' dan oyunu oynayanların videolarını izleyebilirsiniz. Oyununu beğenirseniz devam serilerine bakabilirsiniz.

Oyunu indirmek için Buraya Tıklayınız.

縁日からの脱出(En'nichi kara no dasshutsu)   Tapınak Festivalinden Kaçış


Bu oyun da bölümlerden oluşuyor fakat yukardakinden farkı olarak belli bir hikayesi var. Bu oyunda baş karakter sizsiniz. Gözlerinizi açtığınızda kendinizi bir tapınakta buluyorsunuz. Yüzünüzü   ve kim olduğunuzu unutmuşsunuz. Kim olduğunuzu bulmadan tapınaktan çıkamıyorsunuz. Ögelere dokunarak ve parçaları birleştirerek gizemi bulmaya çalışıyorsunuz. Tapınakta bulunan kişilerle konuşup isteklerini yerine getiriyorsunuz. Karşılığında bir sonraki görev için malzeme ya da ip ucu alıyorsunuz.


İki sona sahip oyun. Kendi yüzünüzü bulup bitirebileceğiniz gibi oyuna devam edip tapınakta size yardım eden bir çocuğun  yüzünü de bulabilirsiniz. (Oyunun baş karakteri kadın.) Bir günde bitirdiğim bir oyundu. Oldukça eğlendim. Şarkıları da güzeldi. Oynayınca sonunu merak  ediyorsunuz.


Bazı yerleri anlamak biraz zordu bu yüzden üstte bahsettiğim gibi YouTube 'dan biraz yardım aldım.
Oyunu indirmek için Buraya Tıklayınız.


シェラ -闇に咲く一輪の花-(Shera - yami ni saku ichirin no hana) Chera - Karanlıkta  Açan Bir Çiçek
Aslında bir oyundan çok,  hikaye diyebiliriz. Çünkü sadece olan yazıları okuyoruz. Olayın gidişatına müdahale edemiyoruz. Bu yüzden biraz sıkabilir. Ama hikayesi bana ‘’Mahoutsukai no yome’’ animesini hatırlattığı için ben keyif aldığımı söyleyebilirim. Oyunun hikayesi ise söyle; Küçük bir kız olan Nao , Naruto misali sürekli toplum tarafından dışlanmaktadır. Zengin bir adam tarafından evlatlık edinen Nao burada da  üvey babası ve üvey babasının sevgilisinden şiddet görmektedir.


Çiçekleri çok seven Nao’nun yolu bir şekilde  çiçek düşkünü Ottoman (Bir canavardır.) ile çakışır. Hikaye bu iki karakterin dostluğu üzerine kurulu. Ottoman karakteri oldukça havalı ve bazı özel güçlere sahip.   Hikayesi ile müzikleri ile oldukça kaliteli bir oyundu fakat oyunda ilerleyebilmek için sınırsız bir reklam izlemek gerekiyor. Oyunda en sıkan kısımda buydu. Yüze yakın belki de daha fazla reklam izlemek zorunda kaldım. Hep aynı reklamı verdikleri için de oyunu bitirmem biraz uzun sürdü. Normalde reklamlar olmadan bir, iki güne bitecek bir oyun.


Oyunda ilerlemek için kalbi doldurmak gerekiyor. Bunun içinde çiçek toplamalısınız. Yüzü çiçek olan kıza denk gelirseniz daha fazla çiçek alabiliyorsunuz. Denk gelmek için bahçeye bir kaç kez girip çıkmanız yetiyor. Tabi bu kıza denk gelirseniz yine reklam izlemeniz gerekiyor. Ayrıca oyunun  ana hikayesi dışında karanlık dünyada, Ottoman karakterinin özel bölümleri de var. Bunun içinde belli bir zaman beklemeniz ya da siyah yaratığa basıp reklam dinlemeniz gerekiyor.


Bu yan hikayeler kalbi doldurmanıza da yardım ediyor. Oyunda bazı can alıcı yerlerden fotoğraf alabiliyorsunuz. Bu fotoğraflara ''アルバム(arubamu) Albüm ''kısmından, yan oyunda tanıştığınız karakterin özelliklerine '' 出会ったㇶト達 (Deatta hitotachi) Tanıştığım insanlar ''kısmından ve hikayedeki ilerlemenize ise ''スト-リ-(sutōrī) Hikaye''  kısmından ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca oyunun devam kısmı da mevcut. Ama ben daha fazla reklam dinlemek istemediğim için indirmedim. 

Oyunu indirmek için Buraya Tıklayınız.


Bazı  oyunlar sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı sonradan Türkiye' ye kapatılabiliniyor. Daha önce oynadığım çok daha kaliteli oyunlar maalesef ben indirdikten sonra Türkiye ‘ye kapatılmış. Eğer oyunlara ulaşamaz iseniz böyle bir sorundan kaynaklanabilinir.

Daha önceki oyun Tavsiyesi yazımızı okumak için Buraya Tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.