学園ベビーシッターズ(Gakuen bebīshittāzu) Okulda Bebek Bakıcısı


Bu gün sizlere izleyip çok beğendiğim bir animeyi tanıtmak istiyorum. Biraz gülmek isteyenler için eğlenceli bir anime. Mangadan animeye aktarılmış. Lafı çok uzatmadan konusuna gelecek olursak;



Kotarou ve  Ryuuichi iki kardeştir. Anne babalarını bir uçak kazasında kaybederler. Aynı kazada oğlunu ve gelinini kaybeden Youko Morinomiya adındaki  yaşlı bir kadın, bu iki kardeşin sorumluluğunu üstlenir. Yaşlı kadın özel  bir okulun müdürüdür. Ryuuichi’yi bu okula kaydeder ve Kotarou’ yu da okulun kreşine gönderir. Tabii ki Youko’nun da dediği gibi hayatta hiç bir şey karşılıksız değildir.



Bunun karşılığında Ryuuichi dersten arta kalan zamanlarında, okulda ki öğretmenlerinin çocuklarının bulunduğu kreşte yardımcı olması gerekmektedir. Olaylar kreşteki çocukların yaramazlıkları ve iki kardeşin arasındaki kuvvetli kardeşlik bağları hakkındadır. Hemen hemen her karakterin ismi  bir hayvanı temsil etmektedir ve anime de karşımıza çıkmaktadır. Karakterleri tanıtacak olursak;



Ryuuichi Kashima (竜一鹿島)
İsmindeki ilk kanjinin  anlamı ejderha demektir. Küçük kardeşi ile ilgilendiği için çocuklar ile arası her zamana iyidir. Sınıfta ki arkadaşları tarafından da sevilir. Küçük yaşta sorumluluk altına girdiği için sorun çözmede oldukça başarılı. Karakterde sevmediğim tek özellik herkesin sorununa karışması. Alakası olmayan olayları bile kendine dert edip üzülen bir çocuk.



Kotarou Kashima(虎太郎 鹿島)
İsmindeki ilk kanjinin anlamı kaplan demektir ve genelde kaplan resimli hırka veya kısa kol giyiyor. Diğer çocuklara göre sessiz ve kendi halinde takılıyor.



Anime boyunca çok az konuşuyor ve genelde konuşmak yerine başını sallayıp ‘’ung’’ demeyi tercih ediyor. Kitap okunmasını çok seviyor ve sürekli elinde kitapla geziyor. 



Hayoto Kamitani ( 隼狼谷)
İsmindeki ilk kanjinin anlamı doğan demektir. Ryuuichi’nin sınıf arkadaşı ve beysbol takımının kaptanıdır. Kotarou ile aynı yaşta kardeşi vardır. Kardeşi de okulun kreşine gitmektedir. En sevdiğim karakterlerden biriydi.



Kardeşi yaramazlık yaptığında ya da ağlama krizleri geçirdiğinde sürekli şiddet uygulayan bir abi. İlerleyen bölümlerde kreşte ki diğer çocuklara da aynı taktiği uyguluyor.



Taka Kamitani( 狼谷)
İsmindeki ilk kanjinin anlamı şahin demektir. Hayoto’nun kardeşidir. Kreşin en afacan çocuğu. Elinden düşürmediği kılıcıyla sürekli yeni yaramazlıklar peşindedir.



Sınıfta ki Kirin ile hiç anlaşamaz ve Kotarou geldiği günden beri en iyi arkadaşı olur. Her gittiği yere Kotarou’yu  da sürükleyip duruyor.



Kirin Kumatsuka(奇凛熊塚)
 İsminin okunuşu zürafa demektir ve bu yüzden genelde zürafa oyuncağını yanından ayırmaz. Kreşteki iki kızdan biridir. Babası kızı konusunda oldukça kıskançtır. Yanına hiç bir erkeği yaklaştırmaz. Annesi de okulda drama öğretmenidir. Annesi, Kimi ni Todoke animesindeki Sawoko’ya çok benziyor. Dışarıdan soğuk gibi görünüyor ama oldukça arkadaş canlısı biri.



Takuma Mamidzuka(拓馬狸塚) ,Kazuma Mamidzuka (数馬狸塚 )
İsimlerinin ikinci kanjileri at anlamına geliyor. Bu iki kardeş Japon animelerinden alışkın olduğumuz gibi birbirine aşırı bağlı ikiz kardeşler. Birbirlerinden ayrılan tek özellikleri Takuma’nın  annesi gibi sürekli gülen, pozitif bir mizacının olması ve Kazuma’nın ise babası gibi her an ağlama modunda olması. Sürekli el ele tutuşan hiç ayrılmaya iki kardeşler.



Midori Sawatari(美鳥猿渡)
Soy adındaki (Saru) kanjisi  maymun anlamına geliyor. Kreşin en küçük üyesi. Genelde sürekli sırtta  taşınıyor. Henüz konuşmaya başlamasa da ortamdaki olayları ve konuşmaları anlayıp tepkiler veriyor. Midori’nin babası araştırma için Türkiye’ye gelmiş, Japonlar için oldukça tuhaf bir tip.



En genel karakterler bunlar. Fazlaca uzadığı için diğer karakterleri tanıtmıyor, burada bırakıyorum. Maalesef 12 bölümde final yaptığı için tadı damağımızda kaldı diyebilirim.



Her karakter birbirinden tatlıydı. Mangakanın çocukları çok iyi gözlemlediğini söyleyebilirim. Çocukların o masum dünyaları, burunlarını bir yerlere çekmeleri, sokakta ki çöpü, böceği toplamaları, sürekli ilgi beklemeleri çok güzel yansıtılmış. İnsanı hiç yormuyor. Her bölüm hemen hemen 10 dakika. Bir günde oturup bitirebilirsiniz. Size tavsiyem altyazılı izledikten sonra altyazısız olarak tekrar izlemeniz. Oldukça basit Japonca kullanıldığı için anlaması kolay olur ve günlük yaşamda kullanılan kelimeler kullanıldığı için kulak aşinalığınız olur.



 Eğer sizde benim gibi devamını merak ediyorsanız mangasından devam edebilirsiniz. Ben çok eğlenerek izledim. Umarım sizde eğlenirsiniz. İyi izlemeler.



Animeden Replikler 
⭐竜一: 俺が思っているよりずっと 小さい子って大人なのかもしれない
(Ryuuichi:Ore ga omotte iru yori zutto chīsai ko tte otonana no kamo shirenai)
Düşündüğümden çok daha küçük bir çocuk yetişkin olabilir.


奇凛: おねーちゃま!あそびましょ!
(Kirin: O ne ̄cha ma! Asobimasho!)
Abiciğim oyun oynayalım.


Resmi web sayfası için Buraya Tıklayınız.
Animeyi izlemek için Buraya Tıklayınız.
Mangasını  okumak için Buraya Tıklayınız.




  







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkürler.:)

Copyright Gosuke © 2016. Blogger tarafından desteklenmektedir.